Zvuk preplašio Zagrepčane: ‘Što se to tako jako čulo, srce mi je stalo?!’; Jembrih: ‘To je MiG’

U tijeku je testiranje MIG-a na području RH, pri čemu može doći do probijanja zvučnog zida, javio nam je vatrogasni zapovjednik Siniša Jembrih. Prije probijanja zvučnog zida, oglasile su se i sirene…

 

Glasan zvuk uznemirio je Zagrepčane u subotu oko podne.– Što je to bilo, nikad se tako glasno nije čulo – javlja čitatelj iz Zagreba.

Javili su nam se čitatelji i iz Velike Gorice i potvrdili da su i oni čuli zvuk.

– Čulo se poput nekakve eksplozije – tvrde.

– Jaka detonacija osjetila se u cijelom Zagorju, od Bistre, do Bedekovčine, Oroslavje, Konjščina , Harmica, Macel – pišu na Facebooku.

Iz policije tvrde kako nemaju nikakvih dojava.– Prema obavijesti iz ZOS-a GS RH u tijeku je testiranje MIG-a na području RH, pri čemu može doći do probijanja zvučnog zida  – javio nam je vatrogasni zapovjednik Siniša Jembrih.

Građani nas upozoravaju da su se netom prije glasnog zvuka, upalile i sirene pa ih je to dodatno uznemirilo.

Podsjetimo, provjera sustava javnog uzbunjivanja provodi se svake prve subote u mjesecu u 12 sati. Redovno ispitivanje ispravnosti sustava javnog uzbunjivanja provodi se svake prve subote u mjesecu u 12:00 sati oglašavanjem znaka „prestanak opasnosti“, čime se kontrolira funkcionalnost sustava javnog uzbunjivanja, a ujedno uvježbava rukovanje sustavom i provjerava djelotvornosti protokola potpisanih s elektroničkim medijima.

 

 

24sata.hr