Zdravko Mamić usporedio hrvatsku i srpsku reprezentaciju: ‘Piksi će napraviti veliki uspjeh u Kataru’

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić dao je za srpski tabloid Informer, koji je iznimno naklonjen tamošnjem predsjedniku Aleksandru Vučiću, opširan intervju. U razgovoru je Mamić, među ostalim, usporedio hrvatsku i srpsku nogometnu reprezentaciju.

“Mnogo puta sam usporedio Hrvatsku i Srbiju, jer su mi često postavljali pitanje što to što Hrvatska ima, a Srbiji nedostaje. Nema nikakve dileme da je Hrvatska dobra, jer se godinama bori i opstaje u vrhu svjetskog nogometa. U posljednjih 20 i nešto godina jednom je bila druga, a jednom treća na svijetu. To govori o konstantnosti. Uvijek sam govorio da je po kvaliteti Srbija tu negdje, ali joj fali kult reprezentacije”, usporedio je Hrvatsku i Srbiju.

Mamić je dodao i da je uvjeren da će srpski izbornik Dragan Stojković Piksi napraviti veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Kataru.“Piksi i ja smo približnih godina, obojica smo u nogometu desetljećima, ali nikad se nismo upoznali. To ne znači da ne pratim što radi i upoznat sam sa svime što je radio tijekom karijere. Divio sam mu se kao igraču, ima šampionski gen koji mu puno pomaže i u trenerskom poslu. Zato se ne bih iznenadio da Srbija napravi nešto veliko u Kataru. Može daleko dogurati”, smatra Mamić.