Za Papu je sasvim dobar bio i katamaran. A našim biskupima trebao je hrvatski ratni brod…

Ministar obrane Mario Banožić besplatno je ustupio na korištenje ratni brod za prijevoz svećenstva s Hvara. Morski.hr objavio je fotografiju pape Ivana Pavla II. za posjeta Hrvatskoj iz 2003. Neusporedivo je skromniji

Nakon što su 24sata otkrila da je ministarstvo obrane, odlukom ministra Marija Banožića, u svibnju ove godine odobrilo korištenje skupog ratnog broda samo da bi prevezao svećenstvo s vjerničke ceremonije na Hvaru, Morski.hr jutros je objavio fotografiju iz 2003. kad je Hrvatsku posjetio papa Ivan Pavao II.

24sata

 Za njega nije bio potreban ratni brod – bio mu je sasvim dobar takozvani Papin katamaran, brod koji je tad bio 13 godina star. Plovio je od Omišlja do Rijeke i u Vatikanu dobio čak i službeno ime – Catamarano Papale.

Bio je to Jadrolinijin katamaran Judita, piše Morski.

24sata

14.000 kuna po satu

No hrvatski katolički kler baš se izričito obratio ministarstvu obrane zatraživši da ih s biskupskoga ređenja Ranka Vidovića 22. svibnja ove godine vozi upravo ratni brod čija upotreba u komercijalne svrhe stoji oko 14.000 kuna po satu.

Split: Ministar obrane posjetio vojarnu "Admiral flote Sveto Letica Barba"

Hrvatske biskupe prevozio ratni brod

A svaki sat čekanja stajao bi 7000 kuna.

“Molimo da, ako ste u mogućnosti, po završetku biskupskog ređenja u popodnevnim satima osigurate povratak nadbiskupa i biskupa brodom Hrvatske ratne mornarice iz Hvara u Split”, stajalo je molbi što ju je Hrvatska biskupska konferencija uputila Vojnom oridinarijatu, a oni pak Ministarstvu obrane. 

Mogli su i redovnom linijom

I sve to je, zahvaljujući odluci hrvatskog ministra obrane, za ređenje biskupa Vidovića bilo potpuno besplatno.

– Koga ćemo podržavati ako nećemo našu vojnu biskupiju i ono sve što imaju – pravdao se Banožić.

Na spomenuto ređenje došao je tog dana velik broj vjernika i svi su došli redovnom linijom, kojih je bilo sasvim dovoljno. Ne i za biskupe, nadbiskupe i ostale koji su se na vjersku ceremoniju vozili ratnim brodom.