Vučić skandaloznim rječnikom izvrijeđao kosovskog premijera pa se obrušio na EU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kritizirao je odluku kosovskog premijera Aljbina Kurtija da za kosovskog ministra za zajednice i povratak imenuje Nenada Rašića. Vučić je Radu Trajković, koja je imenovana za Rašićevu savjetnicu, nazvao “srpskim ološem sa dna kace”, dok je Kurtija nazvao “terorističkim ološem”.

“Izbor Rašića, čovjeka koji je osvojio manje od jedan posto, kao i Rade Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, protjerivanje i nestanak Srba s Kosova i Metohije. I sad imam nekoliko stvari koje želim reći, prije sllužbenog obraćanja i sastanka sa Várhelyijem, ako do njega uopće dođe“, rekao je Aleksandar Vučić za Pink.

Dodao je da “nema gorih” od Rašića i Trajkovićke te da oni nemaju povjerenje Srba na Kosovu, “već povjerenje zapadnih agencija i terorističkog ološa Kurtija”.Reakciju EU na Rašićevo imenovanje nazvao je sramotnom, te naglasio da zbog toga izaslanstvo Srbije neće sudjelovati na summitu EU i Zapadnog Balkana u Tirani.

“Nitko iz Srbije neće biti 6. prosinca u Tirani, a dođite lijepo, uzmite dnevnice, putujte kako hoćete, svi iz Europe, svi sa Zapadnog Balkana, bilježite kako je Srbija nešto kriva. “, rekao je Vučić.

Obraćajući se Kurtiju, Vučić je rekao da “vodi računa da on ne povrijedi ni jednog Srbina, zajedno s kvislinzima koje je izabrao”, jer će Srbi, zajedno s državom Srbijom, “znati odgovoriti”.

Srpska lista priopćila je da pruža punu podršku i podržava svaku riječ predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je, kako se navodi, razotkrio licemjeran odnos međunarodne zajednice prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i prema državi Srbiji.

Oni kojima su usta puna vladavine prava i poštivanja zakona, danas su pokazali najveći mogući stupanj licemerja i nespremnosti da stvari nazovu pravim imenom samo zato što diktator i ekstremist Aljbin Kurti krši prava srpskog naroda, navodi se u priopćenju.Dodaje se da svojom šutnjom europski lideri nastavljaju praksu odobravanja etničkog progona srpskog naroda, a od danas su i direktni sudionici u nastojanju Kurtija da obespravi i protjera Srbe sa njihovih stoljetnih ognjišta.

Srpski narod pruža punu podršku predsjedniku Aleksandru Vučiću u borbi za istinu, pravdu i bolji život građana Srbije: “u toj borbi predsjedniče imate punu podršku Srba s Kosova i Metohije, jer odavde nema nazad”, piše u priopćenju.

Podsjetimo, kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao je predsjednika Progresivne demokratske stranke, Nenada Rašića ministrom za zajednice i povratak u Vladi Kosova, a Rada Trajković imenovana je Rašićevom savjetnicom.

Trajković je za KoSSev izjavila da politika Vučića, kao ni Milana Radoičića, neće imati utjecaja na njen i Rašićev rad te da će joj jedan od prioriteta biti “razbijanje monopola Srpske liste nad mentalnom promocijom Srba”, piše N1.