VUČIĆ SASVIM OZBILJNO: Momci, prijavljujte se u vojsku, naoružavamo se ozbiljno

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić održao je godišnju presicu za medije na kojoj se osvrnuo na prošlu godinu i otkrio planove za budućnost. Između ostalog, najavio je da je ovo njegov posljednji mandat te da neće mijenjati Ustav.

Nahvalio je srpsku ekonomiju, a što se tiče pitanja vojske, rekao je da će plaće biti i preko dvije tisuće eura.

Srbija se ozbiljno naoružava, tvrdi Vučić

“Mnogo je uloženo u sigurnost. Naša vojska je neprepoznatljiva. Plaće će biti ogromne. Momci, prijavljujte se. Bit će 5000 specijalaca umjesto 1500, naoružavamo se ozbiljno”, kazao je Vučić. O situaciji na Kosovu rekao je kako je devet zemalja povuklo priznanje kosovske neovisnosti.“Pred nama su teški izazovi. Mir smo jedva sačuvali, ne našom krivnjom. Srbija nije napravila nijedan incident i nijedan jednostrani potez nismo napravili. Ali svog Ustava se ne sramimo, prenosi Index.hr.

Mi smo mali, ali kako stoje stvari u svijetu, čak 106 zemalja ne priznaje neovisnost Kosova. Devet ih je povuklo priznanje – Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva i Barbuda, Sveta Lucija i Maldivi. Čekamo i desetu. Svega 94 nedvosmisleno priznaju, tri zemlje nisu načisto”, naglasio je Vučić.