Vučić pokušao živjeti od prosječne srpske plaće: Što mislite, koliko je izdržao?

Premijerka Srbije Ana Brnabić priznala je nedavno da ne bi mogla dugo izdržati s primanjima od 40.000 dinara (oko 2.500 kuna). Ona je, gostujući na TV Blic, izjavila da bi joj minimalac potrajao svega nekoliko dana.

S druge strane, njen šef Aleksandar Vučić je svojevremeno, kao zastupnik SRS-a, pokušao mjesec dana živjeti od prosječne plaće, ali se ovaj eksperiment brzo okončao, prenosi N1.

Kad je upitana za komentar što je minimalac povećan na 40.000 dinara i slaže li se s time da taj novac nije dovoljan za život, premijerka Srbije je rekla: “Složit ćemo se, bez ikakve sumnje! Ali ćemo se također složiti i da je prije samo 11 godina bio 150 eura, a danas se približava 350 eura”.Voditeljica ju je zatim pitala koliko njoj može potrajati 40.000 dinara na što je ona odgovorila: “Nekoliko dana, pretpostavljam”.

Za razliku od premijerke, koja pretpostavlja da ne bi mogla duže od nekoliko dana preživjeti od minimalca, njezin je šef Aleksandar Vučić pokušao živjeti život običnog građanina. Naime, on je 2004. godine, prihvatio sudjelovati u novinarskom eksperimentu produkcije VIN, kojim je predviđeno da zastupnici mjesec dana žive od tadašnje prosječne plaće, koja je iznosila 175 eura, odnosno 12.700 dinara.

Od petoro zastupnika, koji su prihvatili sudjelovati u ovom eksperimentu, Vučić je prvi odustao, jer je, kako se navodilo, sav novac potrošio za deset dana.

“S dvoje male djece ne može duže ako ih nećete ostaviti da gladuju”, rekao je tada Vučić.

Cilj ovog eksperimenta, kako su tvrdili njegovi autori, bio je da se zastupnicima skrene pažnja na tešku ekonomsku situaciju u zemlji i da se upoznaju s tim kako živi većina građana, prenosi Nova.rs.