Vučić o pokušaju atentata: Odbio sam nositi pancirku, Vulin se tresao…

Nakon srpske premijerke, o pokušaja atentana oglasio se i srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Komentirao je navode svjedoka suradnika Srđana Lalića da je grupa Veljka Belivuka planirala atentat na njega.

“Nisu naše službe mogle izmišljati nešto. Pojavit će se novi podaci, imamo nove pakete s telefona skinute. Počinju govoriti o ubojstvu i napadu na mene, sad imamo potvrde i znamo tko je sve u tim pričama sudjelovao. Tko je trebao sudjelovati u izvršenju i u prvom pokušaju i u sljedećem pokušaju”, rekao je Vučić na konferenciji za medije.Atentat je, navodno, bio planiran tijekom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu. Vučić je rekao da su tog dana zbog velikog prostora na kojem se nalazio bili angažirani svi snajperisti i specijalci, a kazao je i da je odbio nositi pancirku.

“Ja sam se u tom trenutku okrenuo prema (Aleksandru) Vulinu, prije nego što sam krenuo ka govornici, i pitao ga: ‘Što ti je, što se ti treseš od straha”, ispričao je Vučić.

Dodao je da je to pitanje postavio u šali jer je Vulin odgovoran čovek, a da on sam nije htio ni pancirku nositi.

“Ako smo zemlju doveli do toga da kriminalci mogu ubiti šefa države, onda to govori o nama. A da se krijem od svog naroda, to mi ne pada na pamet. Dok sam živ ću ići u svoj narod, pancirku neću nositi”, ponovio je predsjednik. Istaknuo je da u borbi s mafijom država pobjeđuje, ali da ima još mnogo problema, prenose srpski mediji.

“Glavu smo joj dobrim dijelom odsjekli, ali ima još raznih nervnih završetaka i mnogo problema s kojima se suočavamo, tako da ćemo to morati rješavati u narednom periodu”, zaključio je Vučić.