Vođa zloglasnog škaljarskog klana ubijen u Istanbulu pred očima supruge i djece

Vođa škaljarskog kriminalnog klana iz Crne Gore Jovan Vukotić ubijen je u Istanbulu.

Jovan Vukotić je bio u bijegu od vlasti iz svoje zemlje gdje je godinama punio stupce crne kronike. Policija ga od 2014. vodi kao vođu škaljarskog klana koji, navodno, surađuje s još pet kriminalnih grupa iz Crne Gore i regije, a posljednjih nekoliko godina su u ratu s kavačkom grupom, piše Nova.rs

Vukotić, koji je već preživio nekoliko pokušaja ubojstva, ubijen je pred očima trudne supruge i kćeri, piše Kurir“Napadač je naišao na motoru i ispalio hice u automobil u kojem su bili Vukotić, njegova supruga i kćerkica. Liječnici su mu pokušali pomoći, ali mu nije bilo spasa”, rekao je sugovornik Kurira.

Podsjetimo, Crna Gora za Vukotićem je raspisala tjeralicu zbog sumnje da je 2020. organizirao ubojstva vođa suprotstavljenog kavačkog klana – Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Ubijeni Vukotić u Turskoj je bio i 2018. kad je uhićen pod sumnjivim okolnostima. Tada je završio u Srbiji kojoj je izručan na temelju potjernice, a kasnije se pokazalo da potjernica ne postoji. Vukotić je tada osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog krivotvorenih dokumenata.

Podsjetimo, 25. kolovoza pripadnik škaljarskog klana likvidirao je Gorana Vlaovića na Pagu, što je samo posljednje ubojstvo povezano s ratom crnogorskih kriminalnih klanova.

  

Direktno.hr | Foto: MUP Srbija