Više od pola Hrvatske pod crvenim i narančastim Meteoalarmom

Oblačno je i kišovito diljem zemlje, duž Jadrana ima lokalno obilnije oborine, osobito na području Dalmacije. U Gorskom kotaru pada snijeg, u Lici povremeno. Jutro u četvrtak obilježio je kaos na cestama, a snijeg bi se, prema najavama meteorologa, mogao zabijeliti i na otocima.

DHMZ je zbog jakog vjetra izdao i narančasta i crvena upozorenja za četvrtak, odnosno za petak.Za četvrtak, narančasto upozorenje izdano je za Velebitski kanal zbog pojačane do jake, navečer mjestimice vrlo jake bure te za južnu Dalmaciju mjestimice jak i vrlo jak, a mjestimice olujan južni i jugozapadni vjetar.

Za petak, crveno upozorenje izdano je za Velebitski kanal, a narančasto za riječku regiju, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić te područje sjeverne, srednje i južne Dalmacije.

Kratka prognoza

U nastavku dana na zimske prilike treba računati i u nizinama, gdje će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, prognozira naša meteorologinja Tea Blažević. Bijelih pahulja prolazno može biti i uz obalu, prije svega sjevernog dijela Jadrana. Na snazi je, stoga, upozorenje putem sustava Meteoalarm DHMZ-a za riječko područje, a upozorava na susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača ponajprije u unutrašnjosti Istre i riječkom zaleđu, ali i na mogućnost susnježice i snijega ponegdje uz obalu te prolazno i na otocima.

Otežava i jak vjetar, osobito jugozapadnjak u dijelu Dalmacije, dok je pod Velebitom zapuhala bura, jačat će u nastavku dana.Petak ipak donosi manje oborine, uglavnom će to biti kiša na području Dalmacije, snijeg će padati u gorju, no bura pokoju pahulju može donijeti i do obale sjevernog Jadrana. Bura će jačati, osobito prema kraju petka i s petka na subotu pa ako ne morate, ne krećite na put!

Zimski će biti dojam i u danima vikenda, treba računati i na kišu i na snijeg.