(VIDEO) TRI SRBINA UNAJMILA KUĆU U ZAGREBU! Stvorili cijeli kriminalni sustav, pronašli im oružje i laboratorij

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Republike Srbije (36, 39 i 48) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

 

Naime, sumnja se da su osumnjičeni, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili marihuanu koju su po sazrijevanju sušili, usitnjavali, vagali i prepakiravali, da bi potom tako pripremljenu drogu preprodavali na nezakonitom tržištu.

Pronašli i oružje

Policijski službenici su svoju sumnju potvrdili obavljenom pretragom kuće na području Dubrave kojom se koriste osumnjičeni te su tom prilikom pronađena dva improvizirana laboratorija s opremom za umjetni uzgoj bilja, 11 000 grama lišća i granja marihuane, 680 grama marihuane, 284 zasađene stabljike visine od 40 do 140 centimetara, dvije vage, oprema za pakiranje te jedan pištolj kalibra 7,65 mm s probadajućim spremnikom i streljivom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Dnevno.hr | Foto: Matija Djanjesic / CROPIX/Ilustracija