VIDEO Nevjerovatan potez vozača: Autima blokirali tunel na A1 kako bi ih sklonili od tuče

Prema videu koji nam je poslao čitatelj, radi se o barem desetak nesavjesnih vozača koji su svojim automobilima blokirali cijelu desnu stranu autoceste. Radi se o tunelu Medina Gora.

 

Da je sjajni lak na automobilu važniji od ljudskih života, pokazali su ponovno vozači u utorak u tunelu Medina Gora kod Perušića.

 

Video pogledajte OVDJE.

 

Naime, prema videu, deseci automobila blokirali su čitavu desnu stranu tunela kako bi svoje limene ljubimce sklonili od tuče koja pada. Čitatelj koji ih je snimio, rekao nam je kako tuča nije prevelika, a što se može i iščitati i iz snimke.

– Tuča nije bila velika, ali je padala. Morao sam dati sva četiri i lagano prijeći kroz tunel. Nisam se zaustavljao, niti bojao za auto – prokomentirao nam je čitatelj koji je prizor snimio u utorak oko 13.30 sati.

Kazna – samo 500-2000 kuna!

Goran Husinec, sudski vještak za promet, nedavno nam je prokomentirao ovakvu opasnu praksu hrvatskih vozača.

– Razumijem da je lakiranje automobila skupo, ali je jeftinije nego da netko pogine. Ovo je jako sebično, ugrožavati živote kako bi zaštitili svoj auto – rekao nam je tada Husinec, dodajući kako zasad nije u planu promjena zakona ali da bi isti trebalo razmotriti, budući da su kazne za ovakav prekršaj tek 500 kuna, odnosno 1000-2000 ukoliko automobile zaustavite u tunelu jer ste ih htjeli zaštititi od tuče kao u ovom slučaju.

I iz HAC-a su nam tada rekli kako su ovakve radnje jako opasne, a zabranjene su i spomenutim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama po članku 140, prema kojem na autocesti vozač ne smije zaustaviti ili parkirati motorno vozilo, osim na površinama izvan kolnika koje su za to posebno uređene i obilježene.

 

 

Izvor: 24sata.hr