VIDEO Gdje je Jelena? U autobus je ušao četnik i rekao: ‘Gde je ona gardistkinja?’ Onda ju je odveo

Među civilima iz zgrade Borovo Commerca koje su četnici izveli na današnji dan 1991., našla se i 19-godišnja djevojka Jelena koju su srpske kamere tijekom opsade snimile čak dva puta.

Prvo nakon nasilnog odvođenja iz Borovo Commerce-a (kompleks tvornice Borovo) kada je među brojnim ženama s malim bebama “ulovljena” s tuđim djetetom u naručju, nakon čega je odvedena u Borovo Selo, u zgradu škole, u kojoj je također snimljena tijekom reportaže srpske televizije.

Djevojka s bebom u naručju

Nakon toga, Jeleni se gubi svaki trag.

Njezina obitelj na čelu s majkom Milkom Pančić, članicom Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke”, od tada traga za izgubljenom kćeri…

Ona je ispričala kako se njezina kćer odmah nakon mature priključila 204. brigadi, te kako se u podrumu zgrade Borova zatekla jer je brojnim ranjenicima tamo donijela lijekove. Obzirom da više nije bilo izlaska, Jelena je povremeno čuvala tuđu bebu s kojom su je i snimile kamere srpskih reportera.

Četnik ju je izvukao iz autobusa

Zanimljivo je da smo se u nedavnom intervjuu s hrvatskom braniteljicom Mirom Vrdoljak koja je nakon izlaska iz Borovo Commerca na devet mjeseci odvedena u srbijanske logore, dotakli djevojke Jelene koju je ona, pretpostavlja se, mežu posljednjima vidjela živu.

“Sve su nas u koloni, a bilo je žena, staraca i djece, poveli prema Trpinjskoj cesti gdje su nas čekali autobusi. Ljudi su bili prestravljeni… Stigli smo do Borova Sela i tamo je po nekom popisu počela prozivka žena. Mnoge se nisu vratile. Jedna od njih je mlada 18-godišnja djevojka Jelena koju su nakon popisivanja vratili u autobus, ali je neki četnik naknadno ušao i rekao ‘gde je ona gardistkinja’. Izveo ju je a ona do danas nije pronađena.”