VIDEO Bivši igrač Crvene zvezde: Ne volim Hrvate, ali moram priznati da nitko ne izgara za svoju zemlju kao oni. Kada slušaju himnu pjevaju i plaču. Neviđeno

Srpski mediji pozorno prate nastupe Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Na televiziji Kuriri o današnjem okršaju Hrvatske i Japana govorio je i nekadašnji napadač Crvene Zvezde Petar Puača. Prvo je smatrao potrebnim istaknuti da ne voli Hrvate, a onda je zapravo ishvalio hrvatsku reprezentaciju. Modrića je proglasio najboljim igračem svih vremena u “regionu”, a zatim je biranim riječima govorio o hrvatskoj srčanosti.

“Hrvatska je jedna natjecateljska ekipa. Bili su treći na svijetu 1998. godine, drugi na svijetu u Rusiji. Jako ozbiljno rade. Hrvatska je od nas puno odmakla. I Dinamo Zagreb s Mamićem. Imaju Luku Modrića, možda najboljeg igrača svih vremena s ovih prostora. Imaju neku homogenost. Stvarno igraju za reprezentaciju. Iako ih ja ne volim, ali oni igraju za reprezentaciju kao da svaku utakmicu imaju premiju od milijun eura po igraču. Pjevaju tu himnu. Nisam vidio nijednu reprezentaciju da tako pjeva himnu. Pjevaju i plaču. To nisam nigdje vidio. Imaju takvu emociju i naboj, takvi su u svim sportovima napaljeni, a nisu kvalitetniji od nas. Po meni prolaze Hrvati”, zaključio je Pauča. (Pauča je o Hrvatima počeo govoriti u 21.minuti), prenosi Teleskop.hr.Blic najavljuje utakmicu iz japanskog kuta. “Selekcija iz Azije će u ponedjeljak od 16 sati igrati protiv Hrvatske u utakmici osmine finala.Taj dvoboj Japanci dočekuju s puno samopouzdanja budući da su u skupini svladali Španjolsku i Njemačku.Hrvatska je lak protivnik za Japan. Japan je sada u ritmu. Osim toga, uvijek je lakše igrati protiv momčadi koje su bolje rangirane od tebe, protiv takvih momčadi Japan igra bolje – rekao je bivši japanski nogometaš Masahiro Fukuda.

-Hrvatska nije blještava momčad. Primila je jedan gol na ovom turniru, ima čvrstu obranu i koristi šanse. Ali imamo i mi šanse.

Japan nikad dosad nije igrao u četvrtfinalu planetarnog prvenstva, tri puta je izgubio u osmini finala”, zaključuje Blic.