Vatrogasci podijelili snimku s A1, vozači im se nisu htjeli maknuti: ‘Znate li da kršite zakon?’

Vatrogasna postrojba Zagreb na svom je Facebook profilu objavila video te istaknula da se vozila nisu sklanjala s puta, što im je otežalo dolazak na mjesto nesreće.

 

Jučer je na autocesti A1 potpuno izgorio automobil. Hitno su intervenirali vatrogasci koji su snimili jučerašnji izlazak na intervenciju.Vatrogasna postrojba Zagreb na svom je Facebook profilu objavila video te istaknula da se vozila nisu sklanjala s puta, što im je otežalo dolazak na mjesto nesreće.

 

Video pogledajte OVDJE.

 

Ovakvo ponašanje i neformiranje hitnog koridora ugrožava sigurnost i predstavlja problem svim hitnim službama.U novom zakonu o sigurnosti prometa na cestama bit će regulirana OBAVEZA sklanjanja vozila tako da:

1. na cesti koja ima dvije kolničke trake s po jednom prometnom trakom vozila u prometnoj traci pomiču udesno u smjeru kretanja

2. na cesti koja ima kolničku traku s jednom prometnom trakom vozila u prometnoj traci pomiču udesno u smjeru kretanja

3. na cesti koja ima kolničku traku s dvije prometne trake vozila u lijevoj prometnoj traci pomiču ulijevo, a u desnoj prometnoj traci udesno

4. na cesti koja ima kolničku traku s tri i više prometnih traka vozila u lijevoj prometnoj traci pomiču ulijevo, a u ostalim prometnim trakama pomiču udesno.

Kazna propisana za prekršaj iznosi 500 kuna.

Pozivamo Vas da podijelite našu infografiku o formiranju hitnog koridora kako bismo svi skupa naučili pravilno ponašanje. 

 

Večernji.hr | Foto: Matija Habljak/Pixell