USKOK RUŠI VLADU? Imaju dokaz, ministar Filipović je lagao a spominje se još jedno ime blisko Plenkoviću

USKOK navodno ima dokaze da je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović uhvaćen u razgovorima s Damirom Škugorom i da je s njim komunicirao o HEP-u.

Iako je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u javnosti tvrdio da osumnjičenog za megapljačku Ine Damira Škugora poznaje površno te da nema njegov broj telefona i da nisu telefonski komunicirali ni razmjenjivali poruke, navodno je istina bitno drugačija.

Tjednik Nacional, pozivajući se na visoki pravosudni izvor koji o tome ima neposredna saznanja, tvrdi da je Filipović navodno tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i da je s njim komunicirao o HEP-u.“Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovno je komunicirao sa Škugorom te je uhvaćen u mjerama. Redovno i često su komunicirali. Najviše u vezi HEP-a, jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsjednika Uprave HEP-a”, rekao je pravosudni izvor za taj tjednik.

Spis će sve otkriti?

To bi navodno trebao otkriti spis sa sadržajem tajnih izvida, koji uključuju i tajni nadzor telefonskih razgovora Damira Škugora i njegove kriminalne hobotnice.

Drugi visoki izvor blizak vrhu HDZ-a također je, za spomenuti tjednik, rekao da se ova afera tek počinje razvijati te da Filipović nije jedini visoki dužnosnik HDZ-a i Vlade obuhvaćen tim tajnim izvidima te da se radi o procesu koji je nemoguće zaustaviti ili zataškati.

Isto tako Nacional otkriva kako više njihovih izvora bliskih HEP-u tvrdi da je uhićeni Škugor za šefa HEP-a navodno imao podršku Krunoslava Katičića. Riječ je o glavnom tajniku HDZ-a i ključnom čovjeku od povjerenja premijera Andreja Plenkovića.

“Nije točna informacija da su snimljeni i razgovori Filipovića i Škugora”, neslužbeno za 24sata rekao je sugovornik iz DORH-a.Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović dao je izjavu prije sastanka parlamentarne većine na kojoj odbacio sve optužbe, piše Dnevnik.hr

 

 

Foto: HRT