U TIŠINI SE DOGAĐA NEŠTO VELIKO, MESIĆEVO UPOZORENJE O UKRAJINI! Pred svima očitao lekciju: ‘Žrtve smo brutalnog propagandnog rata’, bivši predsjednik zabrinut

Svečana sjednica gradskog vijeća Ivanec, gdje su glavna tema bili projekti tog područja, pali su u drugi plan kako je bivši hrvatski predsjednik, pozvan kao gost, okrenuo priču na rat u Ukrajini.

 

Mesić je ustvrdio kako se sve moglo riješiti za diplomatskim stolom te kako se građane pokušava prevariti da je samo ono što čitaju u novinama i vide na televiziji, jedna istina.

“Vodi se jedan tihi rat na gospodarskom planu između Kine i Amerike. Vodi se jedan ne tako tihi rat između Amerike i Rusije, vodi se i jedan predstavnički rat u Ukrajini, ali vodi se i jedan brutalni, vrlo brutalni rat, a to je propagandni rat.

Dodao je kako se građane nastoji zavarati da je ono što vide na svojim ekranima i što pročitaju u svojim novinama, jedna istina.

Zbog sankcija najviše pate građani Europe, a oni koji su izazvali ove sukobe ne trpe. Nakon početka rata u Ukrajini zaustavila se rasprava o Sjevernom toku koji će opskrbljivati Europu ruskim energentima.

“Europa se ne smije vladati kao patuljak”

To znači kako Europa više neće kupovati energente jeftino, nego će kupovati na drugoj strani skupo, što je u interesu onome tko će prodavati te skupe energente. Zato smatram da se Europa ne smije vladati kao patuljak”, naveo je Mesić tijekom svog govora.

Uz Mesića, varaždinski župan Anđelko Stričak u svom se govoru držao grada Ivaneca te istaknuo kako su Aglomeracija na kojoj se trenutno radi, izgradnja brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava, dogradnja osnovne škole te projekt proglašenja Ivančice Parkom prirode kao četiri najvažnija projekta za to mjesto.

Ivanec usred projekata

Aglomeraciju, inače EU projekt, tijekom ljeta će postati još veće gradilište, naveo je Milorad Batinić, gradonačelnik Ivaneca. “Ono što vrijedi spomenuti da je obilježilo i proteklu i ovu godinu to je problem s otpadom i problem s vodama”, rekao je Batinić govoreći o projektima koji su počeli krajem prošle godine.

Uz njih, pohvalio je i gospodarsku aktivnost u Ivancu i nove trendove koji se tiču robotike i elektronike.

 

 

Dnevno.hr

Foto: Darko Tomas / CROPIX