U tijeku su uhićenja više desetaka osoba, riječ je o članovima zločinačkih organizacija

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske provode realizaciju operativne akcije u suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke, PU virovitičko-podravske, PU vukovarsko-srijemske i PU požeško-slavonske, a u koordinaciji s Ravnateljstvom policije i Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, priopćila je policija.

U tijeku su uhićenja više desetaka osoba i provođenje dokaznih radnji zbog sumnje da su počinile kaznena djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

U uhićenju osumnjičenih osoba te provođenju ostalih mjera i radnji sudjeluje oko 150 policijskih službenika iz kriminalističke i temeljne policije, kao i iz jedinica specijalne i interventne policije.Operativna akcija rezultat je višemjesečnog rada PU osječko-baranjske, naveli su iz policije.

Oglasio se i USKOK.

“U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji. Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkih istraživanja koja se provode u suradnji s PU osječko-baranjskom. Navedene radnje provode se na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško slavonske županije te Grada Zagreba, a odnose se na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, naveli su iz USKOK-a.

 

Direktno.hr