Turisti uvrstili Srbiju na popis država u koje se nikad ne bi vratili, evo i tko je još na listi

Iako se Hrvatska nije našla na tom neslavnom popisu od 30-ak zemalja koji je podijelio portal Bored Panda, jedna susjedna država ipak jest.

NA Redditu se među putoholičarima povela rasprava o državama koje su ih razočarale i u koje se nikad ne bi vratili, a iako se Hrvatska nije našla na tom neslavnom popisu od 30-ak zemalja koji je podijelio portal Bored Panda, jedna susjedna država ipak jest.

Naime, turisti su priznali kako se nikada ne bi vratili u Srbiju te su naveli nekoliko razloga za to, piše Index.“Svi su zurili u mene”

“Ako ste drugačije boje kože, nemojte ići. Tamo sam uhvatila let s presjedanjem za London pa zapravo ni nisam napustila zračnu luku jer sam imala samo dva sata pauze između letova. Svaka duša u zračnoj luci zurila je u mene hladno. Mora da je bilo oko 150 ljudi”, ispričala je novinarka Bored Pande.

“Čak i kad sam kupovala hranu, blagajnica nije razgovarala sa mnom. Samo je zurila u mene dok nisam upitala smijem li nešto kupiti. Osjećala sam se kao kriminalac kojeg treba promatrati. Otkucaji srca su mi se sigurno utrostručili od straha kad mi u prvom mahu nisu dopustili da se ukrcam na let. Nikada nisu vidjeli crnu ženu s britanskom putovnicom i trebalo im je trideset minuta da provjere da putovnica nije lažna”, dodala je.

S njenim mišljenjem o Srbiji složila se još jedna turistkinja.

“Nekako isto je i za Bugarsku (ja sam iz nje). Obje zemlje su vrlo patrijarhalne i pomalo istočnjačke. Nemamo američke i zapadne vrijednosti ekstremne tolerancije, bez vrijeđanja, itd. Prije je suprotno. Većina ljudi će se zgroziti ako se pojavite kao LGBTQ, crnac ili štogod. Ne svi naravno. Također imamo gotovo nula posto crnaca pa je to još jedan razlog zašto se na njih čudno gleda”, pojasnila je.Koje su se države još našle na listi?

Na listi najrazočaravajućijih zemalja najviše glasova turista dobili su Egipat i Južna Afrika.