Trojica graničnih policajaca u BiH uzeli mito do 10 tisuća eura za zaposlenje, uhitili su ih

Više osumnjičenih osoba tereti se da su tijekom prošle i ove godine zahtijevali te primili novac kako bi osigurali prijam u radni odnos u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine

Pripadnici Državne policijske agencije u BiH (SIPA) uhitili su u petak tri osobe od kojih su dvojica pripadnici Granične policije BiH koji su uzimali mito za zaposlenje u toj policijskoj agenciji, a mediji nagađaju da se radilo o iznosima do čak 10.000 eura.

Više osumnjičenih osoba tereti se da su tijekom prošle i ove godine zahtijevali te primili novac kako bi osigurali prijam u radni odnos u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine.

Iz SIPA-e su priopćili da su njihovi službenici pretresli objekte na više lokacija izuzimajući dokaze za dalji postupak.

Pri pretresu policajci su uhitili tri osobe, od kojih su dvojica pripadnika Granične policije BiH koji su se nalazili u natječajnome povjerenstvu, a treći uhićeni bio je posrednik u podmićivanju.

Uhićene će nakon ispitivanja u prostorijama SIPA-e biti predani Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Mediji u Bosni i Hercegovini navode kako se za zaposlenje u Graničnoj policiji BiH uzimao mito od 7.500 do čak 10.000 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.