Top trikovi kako da se naočale ne zamagle, a ni stakla na autu

Jedan pomalo neobičan način zaštite ogledala i svih staklenih površina od zamagljivanja je – upotreba sirovog krumpira. Prepolovite krumpir pa polovicom premažite površinu koju želite zaštititi

Ljudi koji nose naočale znaju koliko je nezgodno tijekom ovih hladnih dana ući izvana u toplu prostoriju – stakla se zamagle u sekundi, a tada naočale moraju skinuti i čekati da se odmagle.

Trik kako to spriječiti ne može biti jednostavniji – uzmite mekanu krpicu, na nju stavite malo sredstva za pranje posuđa pa prebrišite stakla na naočalama.Ostavite da se osuši 15 minuta pa prebrišite krpicom od mikrofibre.Na staklima će ostati zaštitni sloj koji će ih štititi od zamagljivanja – što je posebno korisno u ovim hladnima danima kada se naočale zamagle u sekundi nakon što se iz hladnoće uđe u topli prostor.

24sata

Pjena za brijanje pomaže u automobilu

Nanesite malu količinu pjene na krpu od mikrovlakana i protrljajte time stakla u automobilu. Brišite dok površina ne postane posve čista, odnosno dok pjena ne nestane.

Istu metodu možete koristiti na svim staklenim površinama (na primjer, na ogledalima u kupaonici) jer pjena za brijanje na površini ostavlja vrlo tanki sloj koji štiti od zamagljivanja.

Jedan pomalo neobičan način zaštite ogledala i svih staklenih površina od zamagljivanja je – upotreba sirovog krumpira. Prepolovite krumpir pa polovicom premažite površinu koju želite zaštititi od stvaranja magle. Mnogi ovu metodu često koriste na staklima automobila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.