‘TO JE NEŠTO PUNO DUBLJE, NEMOJTE SE ZALETJETI!’ Todorić o odlasku Marića: ‘Ostavio ih je, to se profesionalno ne smije pa što bilo’

Naprasni odlazak iz Vlade ministra financija Zdravka Marića bio je kao grom iz vedra neba za političku arenu u Hrvatskoj.

 

Marićeva ostavka najavljena je u utorak u večernjim satima i krenula su nagađanja zašto je jedan od cjenjenijih HDZ-ovih ministara odlučio napustiti brod Andreja Plenkovića.Mnogo je upitnika

Jedna od teorija koje su se pojavile jest da je će i Marića nagristi Uskok u nekom od brojnih procesa koji se vode protiv Plenkovićevih ministara, a prva sumnja pojavljuje se oko Lex Agrokora i velikih kritika koje je Marić zbog tog zakona i cijele krize oko najvećeg koncerna na ovim prostorima trpio.

S obzirom da je Marić svojedobno bio i zaposlenik Agrokora te je bio jedan od važnijih menadžera, već ga se prije optuživalo za potencijalni sukob interesa i da prikriva informacije koje zna o sumnjivim transakcijama i poslovanju koncerna Ivice Todorića.

A upravo je Todorić sve aktivniji u svojim istupima i krenuo je u žestoki obračun sa Plenkovićem, Martinom Dalić i ostalima koji su skrojili poseban zakon “za očuvanje radnih mjesta” u koncernu Agrokor, danas Fortenove.

Javio se Todorić

Todorić je za portal Dnevno.hr prokomentirao naprasni odlazak njegovog bivšeg zaposlenika iz Vlade dao naslutiti što je posrijedi.

“Moj stav o Mariću je poznat i nemam potrebe to komentirati. Vama iz razloga korektnosti, to je nešto puno dublje, nemojte se zaletjeti” upozorio je Todorić.Uputio je kritiku i podsjetio:

“Ostavio ih je, sada je pitanje i ulaska u EUR baš iz tog razloga. To se profesionalno ne smije pa što bilo”, komentirao je Ivica Todorić za dnevno.hr.

A sad adio

Podsjećamo, ministar financija Zdravko Marić napušta Vladu Andreja Plenkovića navodno na vlastiti zahtjev. Obavio je razgovor s premijerom i novi ministar financija trebao bi biti Marko Primorac, inače bivši savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Premijera Andreja Plenkovića o svome je odlasku obavijestio još prije nekoliko tjedana, no navodno ni samom premijeru nije rekao gdje ide.

 

 

Dnevno.hr | Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX