“Stručni komentator” RTS-a prije Kanade: “Hrvatska je u padu, a Borjan neće primiti gol”

Pred sam početak utakmice između Hrvatske i Kanade u studijskoj emisiji RTS-a gostovao je bivši nogometaš Željezničara i Atletico Madrida Rade Bogdanović. Bivši reprezentativac SRJ bio je uvjeren da će Hrvatska izgubiti od Kanade te da Milan Borjan neće primiti gol.

”Hrvatska je u padu, to je evidentno. Imaju puno problema u napadu, jednog vanserijskog nogometaša koji je u godinama i teško može sam. Imaju problema, vraćam se na sindrom Zdravka Mamića, kad je bio slobodan, bio je uz njih. Dinamo vuče, reprezentacija Hrvatske vuče se na sudbinu Dinama, oslonjeni su jedni na druge. On ih je vodio, on ih je dizao”, rekao je Bogdanović pa dodao:

”Hrvatska reprezentacija sastavljena je od Bosanaca i Hercegovaca. Mnogi su otišli. Mislim da će Kanada zabiti prvi gol na Svjetskom prvenstvu, a da Borjan neće primiti gol.”Najprije je pričao kako je Modrić u padu, a onda ga nahvalio nakon utakmice

Kad je Alphonso Davies u drugoj minuti zabio prvi gol za Kanadu na svjetskim prvenstvima, Bogdanović je mislio da će mu se prognoza ostvariti, no do kraja utakmice Hrvatska je s četiri gola deklasirala protivnika, a Bogdanović je promijenio priču.

”Kanada nas je zavarala prvo kolo, iako su poveli, vidjeli ste da Hrvatska ima snagu i klasu. Vidjeli ste ova četiri gola. Jedna ekipa koju predvodi, a siguran sam u to, najbolji nogometaš od 1945. pa do danas na Balkanu Luka Modrić. Treba biti pošten i iskren, jedan virtuoz nogometni, sjajan momak. Zna što je obitelj, klub, reprezentacija. Te lopte, zavijuše, te vanjske. Godine čine svoje, a on ih nosi. Ovo mu je možda i posljednja prilika da napravi nešto s reprezentacijom”, zaključio je Bogdanović.