STRAVIČNO UBOJSTVO Pijane i maloljetne unuke ubile vlastitu baku pa sve pokušale zataškati

Iako su policijski službenici po dolasku na mjesto zločina povjerovali da se radi o prirodnoj smrti, maloljetnice su brzo uhvaćene u laži.

Policija je uhitila i maloljetnika koji je bio prisutan u istoj prostoriji gdje se dogodio zločin. Navodno su zajedno konzumirali alkohol te je došlo do svađe između maloljetnica i starice, te su je one zadavile. Iako se na početku mislilo da je riječ o prirodnoj smrti, obdukcijom da je starica ubijena.

Da se dogodilo ubojstvo potvrdio je za portal Avaz i Mirza Hadžiabdić, službenik MUP-a Kantona Sarajevo.“Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode intenzivne mjere i radnje na otkrivanju svih okolnosti vezanih za postojanje osnovane sumnje da je izvršeno kazneno djelo ubojstva starije ženske osobe, u ovom trenutku, u interesu istrage, ne možemo dati više informacija”, kazao je Hadžiabdić.

Avaz također saznaje da su u prostorijama MUP-a u toku saslušanja.

U policiju je pozvan i odvjetnik Omar Mehmedbašić koji nije želio dati više informacija.

Navodno je u toku saslušanje maloljetnika za kojeg odvjetnik tvrdi da nije sudjelovao u događaju, ali da je bio na licu mjesta.