STRAŠAN UDARAC PUPOVCU, MILORAD SE HVATA ZA GLAVU! Stižu ga gadni problemi: Pravosuđe je reklo svoje, mora prihvatiti stvarnost

Uzdanica, mlada nada Milorada Pupovca i bivši potpredsjednik Vlade Boris Milošević ostao je bez imuniteta.

 

Tako je odlučilo saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) koje je u utorak skinulo imunitet i dalo odobrenja za vođenje kaznenog postupka protiv bivšeg potpredsjednika Vlade i sadašnjeg zastupnika SDSS-a Borisa Miloševića.

Skidanje zastupničkog imuniteta Miloševiću od Sabora je prošli tjedan zatražilo Državno odvjetništvo koje je protiv Miloševića u ožujku pokrenulo istragu zbog poticanja na korupciju, odnosno nezakonitu dodjelu državnih poticaja, u slučaju pokrenutom nakon uhićenja ministra Darka Horvata.

Miloševićev odvjetnik Anto Nobilo ranije je isticao da se Milošević ne smatra krivim te da nije ušao u kaznenopravnu zonu jer se zalagao za svoje birače koji su ga izabrali.

Podsjetimo, Milošević je išao na dogovore oko poticaja kod Horvata kojeg se sumnjiči da je na poticaj suradnika nezakonito dodijelio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio i osobno zainteresiran.

 

 

Dnevno.hr

Foto: Damjan Tadic / CROPIX