ŠTO SE DOGAĐA? Je li Putin aktivirao oružje? U Rusiji se pojavili čudni stupovi svjetla na nebu

Stanovnici Moskve, Omska i Belgoroda izvijestili su da su u utorak navečer primijetili neobičan snop svjetlosti na nebu iznad tih gradova. Kako su rekli, preselio se sa zemlje ravno na nebo.

Kako javljaju korisnici na Twitteru, identičan sjaj primijećen je i u Murmansku, koji je sjedište Sjeverne flote i oko kojeg su smještene najveće podmorničke baze s nuklearnim podmornicama, posebice strateškim podmornicama sposobnim za lansiranje balističkih projektila, koje su bile u fokusu američkih izviđačkih satelita za prošli tjedan i aviona.

O čemu je riječ još uvijek nije poznato, a nagađanja, fotografije i videi brzo su preplavili prvo ruske, a potom i ostale društvene mreže.Iako se još ne zna o čemu se radi, među ruskim vojnim analitičarima postoji pretpostavka da je ovo svjetlo nastalo kao proces aktivnog ometanja izviđačkih satelita.

Ruski novinar Dmitrij Smirnov dao je svoje mišljenje o tome na svom Telegram kanalu:

„Krajnje je vrijeme: Čudne zrake na nebu nad Belgorodom. U Ukrajini se već govori da je sve izgubljeno – Putin je lansirao lasersko oružje “Peresvet” (nazvano po srednjovjekovnom ratniku-redovniku kojeg je sveti Sergije Radonješki blagoslovio da ide u bitku na Kulikovo polje).

Neki stručnjaci sugeriraju da ovaj sustav stvara efekt “svjetlosnog zida” u troposferi, ometajući optičke sustave.

 Priznajem.hr