Srpski mediji pišu o Livakovićevom porijeklu: Rođak je legende srpskog nogometa

Hrvatska se jučer plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u penalima je junak bio Dominik Livaković, koji je čak triput zaustavio Japance. Utakmicu je odmah po završetku komentirao heroj Hrvatske Dominik Livaković.

“Osjećaj je super, najprije zbog ekipe, atmosfera je sjajna. Hvala navijačima koji su došli. Japanci su radili vrhunski presing od početka. Odigrali smo tešku utakmicu, oni su bili vrhunski pripremljeni, ali i mi smo. Pobijedili smo kad nam je bilo najteže. Ovo je najbolja utakmica u mom životu i najdraži trenuci u mojoj karijeri”, rekao je Livaković nakon utakmice.

Livaković je postao tema svjetskih medija, o njemu su napisani brojni tekstovi, vjerojatno su ga u Kataru salijetali i brojni kolege iz stranih redakcija, ali ono čemu se nikako nije mogao nadati je da će i danas biti tema srpskih medija. I to zbog porijekla.Rođak, a ne unuk

Nakon Rusije doznalo se da je Livakovićeva majka Manuela u rodu s Josipom Joškom Skoblarom, velikim imenom hrvatskog i jugoslavenskog nogometa. Josip Skoblar igrao je na poziciji napadača za jugoslavensku reprezentaciju, a tijekom klupske karijere u Marseilleu postavio je još važeći rekord postignutih pogodaka u jednoj sezoni.

Prije Marseillea igrao je za srpski OFK-a Beograd, za koji je zabio 62 gola u 163 nastupa. Po tome ga najviše pamte u Srbiji, a sada su ga se prisjetili zbog Livakovića pogrešno misleći da mu je Livaković unuk, a ne samo rođak.

“Ovo sigurno niste znali: Heroj Hrvatske, golman Dominik Livaković, je unuk legendarnog golgetera OFK Beograda”, stoji u naslovu teksta u Blicu, u kojem se objašnjava, baš kao i u brojnim ostalim tekstovima u srpskim medijima, da je Livaković unuk legendarnog Skoblara.

“On je heroj Hrvatske, a svi se sjećaju njegove majke! Manuela je u rodu s legendarnim nogometašem!” stoji u naslovu Monda, a o Livakovićevom porijeklu pisao je i Telegraf: “Zanimljiv podatak: Golman hrvatske reprezentacije je bliži rođak legende OFK Beograda.”

 Index.hr