Sretan kraj potrage: Pronašli oca i sina iz Njemačke koji su jučer nestali na moru kod Krka

Od subote navečer trajala je potraga za ocem i maloljetnim sinom iz Njemačke koji su se uputili iz Klenovice na rekreativno veslanje na dasci.

 

Potraga za dvojicom Nijemaca koji su jučer nestali u krčkom akvatoriju sretno je okončana. Otac i sin koji su se unatoč buri iz Klenovice uputili na rekreativno veslanje na dasci, takozvanom supu, pronađeni su na Krku. Tu informaciju potvrdio je lučki kapetan Darko Glažar za HRT.Obalna straža angažirala je u nedjelju jedan avion Pilatus PC-9 temeljem zahtjeva MRCC Rijeka za potrebe traganja i spašavanja dva njemačka državljanina na području akvatorija otoka Krka, za kojima se traga od subote navečer.

Podsjetimo, kako su izvijestili iz Ministarstva mora, sinoć su oko 20.40 sati dobili poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice, koji je javio o kašnjenju u povratku oca i maloljetnog sina koji su oko 17 sati isplovili na SUP-u u  smjeru Krka na Kupanje. Majka djeteta i supruga nestalog Nijemca javila je o nestanku dvojca koji je isplovio unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura.

Odmah nakon dojave obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH.

 

 24sata.hr | Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL