Srbi likuju zbog kažnjenog navijača: ‘Ustaša nadrljao, dobio je što je i zaslužio’

Srpski mediji popratili su kažnjavanje navijača hrvatskog kluba Sydney Uniteda 58, koji je snimljen kako izvodi nacistički pozdrav tijekom finala australskog kupa, zbog čega mu je doživotno zabranjen dolazak na utakmice u Australiji.

U utakmici finala australskog kupa susreli su se Sydney United, klub koji su osnovali hrvatski emigranti, i Macarthur, koji je pobijedio rezultatom 2:0. Međutim, njihovu pobjedu zasjenilo je ponašanje dijela navijača Sydneyja, koji su tijekom susreta skandirali “Za dom spremni” i dizali desnice.

Australski nogometni savez odmah je istražio slučaj te su identificirali jednog gledatelja, kojemu su izdali doživotnu zabranu dolaska na utakmice u Australiji, uključujući natjecanja u NPL-u, A-ligi, australskom kupu te utakmice nogometne reprezentacije.Osim što su tu vijest prenijeli hrvatski mediji, o navijaču hrvatskog kluba raspisali su se, naravno, i oni srpski.

Portal Kurir o kazni australskih vlasti pisao je u tekstu naslovljenom “Pljušte kazne zbog naci pozdrava, Hrvat izbačen doživotno sa stadiona: Australci se počeli obračunavati s ustaštvom!”, s dodatkom da “ovaj neviđeni skandal i divljanje ustaštva i nacizma nisu mogli proći nezapaženo”.

Ništa blaži nije bio ni Alo.rs, koji je napisao tekst naslovljen “USTAŠA NADRLJAO Zbog naci pozdrava izbačen doživotno sa stadiona u Australiji”. Dodaju da su na utakmici, “osim sramotnog poteza navijača, dvije tribine na kojima su bili hrvatski navijači, nekoliko minuta skandirale ustaški pozdrav iz Drugog svjetskog rata – Za dom spremni!. Jedna tribina je uzvikivala ‘Za dom’, a druga odgovarala sa ‘Spremni'”.

O svemu je izvijestio i B92. “Hrvatski ustaša dobio doživotnu zabranu ulaska na nogometni stadion: Salutiranje ga skupo koštalo”, stoji u naslovu teksta, ispod kojega su se nanizali brojni komentari o priči iz Australije. “Dobio je što je zaslužio i što je tražio”, jedan je od komentara. 

Direktno.hr