Španjolska ministrica zalaže se za pedofiliju? Kaže da djeca mogu imati odnose s kim god žele ako postoji pristanak

Društvenim mrežama širi se video španjolske ministrice jednakosti iz redova ljevice stranke Podemos, koja je uzor hrvatskim ljevičarima iz stranke Možemo. U videu ministrica Irene Montero govori o seksualnosti djece i pristanku na seksualni odnos.

Mnogi su u ovoj izjavi koja je dana na parlamentarnoj raspravi o pobačaju i ‘reproduktivnim pravima’ u Španjolskoj prepoznali tragove legalizacije pedofilije.

Zanimljivo je kako je američka novinska agencija Associated press odmah krenula s tzv. ‘provjerom činjenica’ pa tvrdi da su njezine izjave izvučene iz konteksta.”Ali razgovarati o spolnom odgoju, na primjer, što je pravo dječaka i djevojčica, bez obzira na to tko su im obitelji”, rekao je Montero na španjolskom. ”Svaki dječak, svaka djevojčica, svako trans dijete u ovoj zemlji ima pravo upoznati svoje tijelo, znati da nijedna odrasla osoba ne može dodirivati ​​njihovo tijelo ako oni to ne žele, i da je to oblik nasilja”.

”Imaju pravo znati da mogu voljeti i imati seksualne odnose s kim god žele, na temelju obostranog pristanka”, nastavila je. ”To su priznata prava”, kazala je Montero.

Dakle, prvo kaže da niti jedna odrasla osoba nema pravo dodirivati njihovo tijelo ako oni to ne žele, a onda dodaje da mogu voljeti koga žele na temelju obostranog pristanka.

Napomenimo, samo kako smo prijevod njezine izjave kopirali upravo s Associated Pressa.A upravo AP tvrdi da su navodi korisnika društvenih mreža i konzervativnih medija o tome da Montero smatra da djeca mogu imati seksualne osobe s odraslom osobom ako na njih pristanu, netočne i ‘izvučene iz konteksta.

Kakav to zakon gura Montero?

A za što se točno zalaže ova ministrica sažeto je je u objavi njezinog glasnogovornika Manela Rosa koji tvrdi da su tvrdnje da ministrica zagovara seks između djece i odraslih “potpuno lažne”.

Prijedlozi o reproduktivnim pravima koji se razmatraju bi, između ostalog, proširili prava na pobačaj za tinejdžere i potencijalno učinili Španjolsku prvom europskom nacijom koja bi radnicama zajamčila plaćeni menstrualni dopust.

Također bi se zalagali za programe spolnog odgoja koji prepoznaju ”seksualnu raznolikost i prevenciju od neželjene trudnoće i spolno prenosivih infekcija”, pojašnjava glasnogovornik prozvane ministrice. Osim toga, pozivaju na podjelu besplatnih kontracepcijskih sredstava u srednjim školama.