Šokantne snimke o kojima bruji Kina: 9 muškaraca brutalno mlatilo ženu nakon što se suprotstavila jednom nasrtljivcu

Brutalni napad na skupinu žena u jednom restoranu na sjeveru Kine, koji su snimile nadzorne kamere, izazvao je lavinu osuda zbog predatorskog ponašanja i nasilja prema ženama, prenosi Guardian.

 

Snimke nadzornih kamera, od kojih je jedna osobito uznemirujuća, masovno su se dijelile na društvenim mrežama. Na jednoj je prikazano kako jedan muškarac prilazi jednom stolu i spušta ruku na leđa žene dok ona uživa u obroku s dvoje prijatelja u restoranu u gradu Tangshanu u pokrajini Hebei.Nakon što ga žena odgurne, muškarac je udari, a u pomoć napadnutoj ženi priskočila je njezina prijateljica koja je sjedila za istim stolom. Ustala je i udarila muškarca, nakon čega je nastao totalni kaos. On je uzvratio, a potom su njemu u pomoć priskočili muškarci iz njegova društva za stolom. Oni su potom napadnutu ženu izvukli van te je brutalno mlatili dok je ležala na tlu. Pritom su na pod silovito odgurnuli još jednu ženu koja joj je priskočila u pomoć. Iako se u nekom trenutku činilo da se situacija smiruje, jedan od prisutnih muškaraca nogom je nesretnu ženu koja je sjedila na podu udario u glavu.

Incident u gradu od 3,6 milijuna stanovnika dogodio se u ranim jutarnjim satima u petak.

Policija u Tangshanu je priopćila da je u subotu uhićeno svih devet muškaraca koji su sudjelovali u incidentu. O brutalnom činu nasilja očitovao se i šef Komunističke partije u Tangshanu Wu Weidong koji je rekao da će muškarci biti kažnjeni sukladno zakonu te da bi vlasti trebale pokrenuti kampanju za iskorjenjivanje ‘gangstera i zlih sila’.

 

 Jutarnji.hr

Foto: Nadzorne kamere