Sjeverna Koreja ispalila je još jedan balistički projektil

Posljednji lansirani projektil bio je šesti u 12 dana i prvi otkako je u utorak Sjeverna Koreja ispalila projektil srednjeg dometa iznad Japana.

Južna Koreja je priopćila da je u četvrtak Sjeverna Koreja ispalila balistički projektil prema istočnoj obali, prenosi južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Posljednji lansirani projektil bio je šesti u 12 dana i prvi otkako je u utorak Sjeverna Koreja ispalila projektil srednjeg dometa iznad Japana.Japanska obalna straža je izvijestila da je Sjeverna Koreja možda ispalila i drugu raketu, dodajući da se čini da su već pale.

Lansiranja su uslijedila nakon zajedničkih vojnih vježbi Južne Koreje i SAD-a te povratka američkog nosača zrakoplova u more između Koreje i Japana kao odgovor na nedavna sjevernokorejska testiranja projektila.

Sjeverna Koreja je u četvrtak i osudila SAD zbog dovođenja nosača USS Ronald Reagana u vode korejskog poluotoka. Taj potez predstavlja „ozbiljnu prijetnju” stabilnosti regije, stoji u priopćenju koje je objavilo sjevernokorejsko ministarstvo vanjskih poslova te zemlje.

 

24sata.hr