ŠEŠELJ STAO NA STRANU HRVATA! Tvrdi da se u susjedstvu traže ‘podobni Srbi’: ‘Već se pojavljuju kandidati koji su to spremni biti’

Bosna i Hercegovina će se sljedeće godine naći na Općim izborima gdje će se, među ostalim, birati i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine te predstavnici za Predstavnički dom Bosne i Hercegovine.

Stoga se ponovo javlja problem izmjene izbornog zakona na kojem inzistiraju Hrvati kako se opet ne bi ponovio slučaj Željka Komšića koji je kao član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda izabran većinski glasovima Bošnjaka.

Da bi se takav scenarij mogao dogoditi i srpskim predstavnicima smatra predsjednik Srpske radikalne stranke i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, prenose bosanskohercegovački mediji.“Podobni Srbi”

Šešelj je rekao da bi Bošnjaci u Sarajevu danas željeli da za srpske kadrove postavljaju podobne Srbe, i da to sada čine s predstavnicima Hrvata, tvrdeći da je Željko Komšić primjer takve prakse.

“Kada su ojačali politički, i kada je proglašena muslimanska nacija 1971. godine, formalno je bio reciprocitet, ali suštinski oni su postavljali svoje kadrove, kao što je sada Željko Komšić”, rekao je Šešelj.

Dodao je da u to vrijeme nijedan sposoban, obrazovan Srbin nije bio na funkciji.

“Sve maligno dolazi sa Zapada”

“Sada bi nalazili i Komšića među Srbima, već se pojavljuju kandidati koji su spremni, Mladen Ivanić, on je engleski čovjek od početka, onda ovaj Vukota Govedarica”, rekao je Šešelj.

Uz navedeno, dodao je da je potrebno da Rusija bude što prisutnija na Balkanu, kako vojno, tako i politički.“Taj je utjecaj pozitivan, jer sve maligno dolazi sa Zapada”, konstatirao je Šešelj.