SAMO U HRVATSKOJ! Mate Rimac je počasni doktor znanosti, a nije uspio završiti ni VERN

Mate Rimac, hrvatski inovator i globalno poznati proizvođač nove generacije superbrzih električnih automobila, koje doduše još nitko nije vidio, dobio je počasni doktorat Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Zanimljivo je kako je u Hrvatskoj Rimac postao doktor znanosti, a nije uspio završiti ni privatno veleučilište VERN, koje slovi kao jedno od najlakših.

Tako eto Hrvatska ima doktora znanosti sa srednjom stručnom spremom.

U obrazloženju odluke Sveučilišta za Matu Rimca, osnivača Rimac Automobila ističe se da svakim danom postavlja nove svjetske rekorde, promovirajući tako hrvatsku pamet u čitavom svijetu.No, možda je važnije od Rimčeve pameti to što su Rimac automobili uspostavili poslovnu suradnju sa Sveučilištem u Puli, na ime koje je zacijelo ‘kapnula’ i koja kuna, odnosno euro, kojem je Plenkovićeva vlada obilno zasipala Rimca.

No, ako se sjetimo da je Sveučilište u Zagrebu htjelo počasni doktorat dodijeliti Milanu Bandiću, ne čudi da je doktor i Mate Rimac. Mada je Bandić barem završio Obranu i Zaštitu na Fakultetu političkih znanosti a Rimac jedva srednju školu, kako navodi Jutarnji list.