Rusija zaprijetila SAD-u: Spremni smo na sve

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova komentirala je trenutne odnose Moskve s Washingtonom te je poručila kako je Rusija spremna na sve scenarije u odnosima s SAD-om, piše Klix.

Između ostalog, Zaharova je rekla da će se odnos Rusije prema SAD-u definirati na osnovu ponašanja Washingtona prema Moskvi.

“Američki zakonodavci, uključujući i Nancy Pelosi, prošli su kroz sve raspoložive sankcije upućene prema Rusiji, što se uglavnom pokazalo kao neefikasno. Već su počeli razvijati, po njihovom mišljenju, moćno oružje poput proglašavanja Rusije sponzorom terorizma”, rekla je Zaharova.Ako se SAD odluči na taj korak, Zaharova ističe kako je Moskva spremna na sve opcije u diplomatskim odnosima.

“Moraju znati, spremni smo na bilo što i na svaki razvoj situacije ako Washington odluči prekinuti interakciju s Moskvom. Preživjet ćemo”, poručila je Zaharova.

Kada bi Sjedinjene Američke Države proglasile Rusiju kao državu koja sponzorira terorizam, Zaharova je pojasnila koji bi bili naredni koraci Moskve.

“Logičan slijed takvog koraka mogao bi biti prekid diplomatskih odnosa, nakon čega Washington riskira da konačno prijeđe točku bez povratka sa svim posljedicama koje iz toga proizilaze”, zaključila je Marija Zaharova.

  

Direktno.hr | Foto: Twitter