Rimčeva Nevera utrkivala se s akrobatskim avionom, ishod borbe iznenadio prisutne

U sklopu trodnevnog susreta vlasnika superautomobila koji se ovog vikenda održava u Varaždinu, danas se na varaždinskom aerodromu dogodio pravi spektakl: snage i brzinu odmjerili su Rimac Nevera i akrobatski avion koji postiže brzine čak do 420 kmh!

 

Unatoč izrazito jakom i nepogodnom vjetru koji je ometao i vozača Nevere i pilota, iskusni kormilari svojih bolida priredili su dvadesetominutni show za pamćenje za 300-tinjak gledatelja koji su uspjeli doći do ulaznice za današnji spektakl.

U velikoj borbi u kojoj su i Nevera i avion postigli brzine iznad 350 kmh, konačnu i uvjerljivu pobjedu odnio je hiperautomobil razvijen u Svetoj Nedjelji, Rimac Nevera.

‘Nisam vidio tko je brži’, kroz šalu je izjavio Peter Podlunšek, poznati akrobatski pilot s više od 10.000 sati najzahtjevnijih letova, kojem smo ipak na licu iščitali da je dobro vidio tko je najbrži. Ovo nije prvi njegov dvoboj sa superautomobilima, ali je prvi puta da ga je netko pobijedio.

Rimac Neverom upravljao je iskusni vozač Miro Zrnčević, glavni testni vozač za Bugati Rimac. Miro, poznatiji kao Mrgud, maherski je danas odvozio ne samo utrku, već i akrobatski dio u kojem je svoj avion vozio okrenut iznad Nevere.

Foto: Bruno Uvodić

Ovakav susret uskoro i u Puli te Osijeku

‘Peter je vrhunski pilot i danas je stvarno trebalo imati vrhunsko znanje i iskustvo. Akrobacija je sama po sebi opasna i morali smo imati puno povjerenje jedan u drugog, i drago mi je da smo već u prvom pokušaju uspjeli s akrobacijom’, izjavio je pobjednik današnjeg dvoboja Miro Zrnčević.

Današnji spektakl dio je trodnevnog susreta u kojem je jedan Varaždinac, inače ljubitelj vhunskih automobila, odlučio u svoj rodni grad dovesti skupocjene automobile koje na ulicama i ne viđamo baš često. Varaždinom su se tako danas provezli Rolls-Roycei, Bentleyji, Jaguari, Porschei, Maserattiji, a vrhunac dana je bio dolazak Rimac Nevere. I to dolazak čak dva primjerka električnog hiperautomobilae.

‘Moja vizija je da i manji gradovi mogu biti centri vrhunskih automobilskih događaja. Drago mi je da su ovaj susret prepoznali naši prijatelji i partneri iz brojnih europskih zemalja pa tako vlasnici ovih automobila dolaze iz Švicarske, Italije, Njemačke, Slovenije….’, izjavio je Krešimir Mostarčić, glavni organizator današnjeg spektakla.

 

 

Dnevno.hr

Foto: Press