RAKITIĆ DOLAZI NA MAKSIMIR! Spektakl za Dinamo, Modri saznali protivnika, veliki gaf u Ligi prvaka

Dinamo je saznao protivnika u susretu “kvalifikacija” za osminu finala Europske lige. To je Sevilla, odlučile su kuglice u Nyonu…

Jako težak izazov za Modre, pogotovo nije bilo sreće u prošlosti sa španjolskim klubovima. Ivan Rakitić predvodi tu momčad, bit će spektakl u svakom slučaju.

ŽDRIJEB: Sevilla – GNK Dinamo, Atalanta – Olympiacos, RB Leipzig – Real Sociedad, Barcelona – Napoli 

Veliki gaf

Budući da je aktualni hrvatski prvak nositelj, uzvratnu utakmicu će odigrati na svom stadionu u Maksimiru. U play-off rundi više nema lucky losera, tko bude bolji u dvije utakmice ide u osminu finala, tko bude lošiji – leti iz Europe.

Screenshot: TV Arena Sport
Screenshot: TV Arena Sport

Prvi susret na rasporedu je 17. veljače, a uzvrat tjedan dana kasnije – na Maksimiru.

 

U osmini finala Lige prvaka nisu mogli igrati klubovi iz istih država kako niti one momčadi koje su bile u istoj skupini. Za to pravilo znaju već i vrapci na grani, znaju to i, naravno, u Uefi, ali svejedno su tijekom današnjeg ždrijeba napravili veliku pogrešku.Što se dogodilo? Prvo je izvučen Villarreal, što je značilo da ne može igrati protiv španjolskih ekipa, ali niti protiv Manchester Uniteda, s kojim je bio u skupini. Unatoč tome, kuglica s imenom Uniteda ubačena je u zdjelu iz koje su se izvlačili protivnici Villarreala. I, naravno, izvučen je upravo United!

– Čekajte, ne može to tako, moramo izvući neki drugi klub, odmah je reagirao i voditelj ceremonije Pedro Pinto. I doista, izvukli su potom drugi klub, Manchester City.

 

Prilikom izvlačenja idućeg kluba, a riječ je bila o protivniku Bayerna, Unitedove kuglice sada nije bilo u zdjeli, a trebala se tamo nalaziti, jer Ronaldova momčad je bila potencijalni suparnik Bavaraca. Izvučen je Atletico Madrid…

Giorgio Marchetti, zamjenik glavnog tajnika Uefe koji je ravnao ždrijebom, kiptio je od bijesa, a dio medija, ali i Atletico Madrid, zbog svih tih neregularnosti već prozivaju Uefu i traži ponavljanje ždrijeba.

Zbog svih silnih prigovora, Uefa je konačno zaključila da će cijeli ždrijeb ponoviti u 15 sati!