Raketom gađali kuću u Kabulu: Poginulo je jedno dijete, cilj su bili bombaši samoubojice

Američki predsjednik Joe Biden je u subotu upozorio na “vrlo vjerojatan” teroristički napad na kabulsku zračnu luku. State Department upozorio je sve američke državljane da hitno napuste zračnu luku

Snažna eksplozija odjeknula je u blizini zračne luke u Kabulu, tek par sati nakon što je američki State Department upozorio sve američke državljane da hitno napuste zračnu luku, objavila je Al Arabiya.

BBC prenosi izjavu dužnosnika ministarstva zdravstva da se vjerojatno radi o raketi koja je pogodila kuću u blizini zračne luke, ali i da sama zračna luka nije pogođena. U međuvremenu u kabulskoj su policiji potvrdili da je jedno dijete izgubilo život, a navodno ima i ozlijeđenih.Dva američka dužnosnika izjavila su kako su američki vojnici izveli napad u Kabulu, javlja Reuters.

Pod uvjetom anonimnosti, dužnosnici su rekli Reutersu da su cilj napada bili militanti grupe ISIS-K.

Ovu informaciju potvrdio je i glasnogovornik talibana, javlja Al Arabiya. Kaže kako su cilj američkog napada bili bombaši samoubojice koji su planirali izvesti napad na aerodromu, a navodno se nalazio u automobilu. 

Američki predsjednik Joe Biden je u subotu upozorio na “vrlo vjerojatan” teroristički napad na kabulsku zračnu luku.

Najmanje dvoje ljudi poginulo je u novoj eksploziji u Kabulu, a troje je ozlijeđenih, javlja Al Arabiya pozivajući se na afganistansku novinsku agenciju Asvaka. U kabulskoj su policiji potvrdili da je jedno dijete izgubilo život.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.