PUŠAČI, SPREMAJTE ZALIHE: Ovaj trgovački lanac povlači cigarete iz prodaje

Njemački lanac trgovina Lidl je u petak objavio kako više od 400 njihovih trgovina u Nizozemskoj više neće prodavati ni cigarete ni duhan. Lidl je tim potezom preduhitrio vladinu zabranu i postao prvi veliki trgovački lanac u ovoj zemlji koji je iz svoje ponude trajno povukao duhanske proizvode.

U povodu tog događaja iz tvrtke su poručili kako Lidl aktivno pridonosi stvaranju generacije nepušača i kako njihova tvrtka aktivno podržava inicijativu nekoliko zdravstvenih organizacija čiji je cilj djeci dati priliku da odrastu bez dima i štetnih učinaka pasivnog pušenja.

Nizozemska vlada pohvalila je Lidlov potez, a nizozemski ministar zdravstva Paul Blokhuis je istaknuo kako se nada da će njihov primjer uskoro uslijediti i drugi lanci supermarketa.Lidl je u ovaj projekt krenuo jer će se duhanski proizvodi u Nizozemskoj od 2024. godine smjeti prodavati samo na benzinskim postajama, u specijaliziranim prodavaonicama, na kioscima i u trgovinama koje ishode posebnu dozvolu, napominje dpa. Duhanski proizvodi se od 2023. godine neće moći ni prodavati preko interneta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.