Prosinečki: Čačićeva taktika bila je ista protiv Chelseaja pa nitko nije kritizirao. Da nije bilo penala…

Dinamo je u trećem kolu Lige prvaka poražen na gostovanju u Salzburgu 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Noah Okafor iz jedanaesterca u 70. minuti. Tek nakon što je primio pogodak, Dinamo je krenuo igrati više napadački i stvarati bolje šanse. Ante Čačić uveo je u igru Josipa Drmića, Petra Bočkaja, Darija Špikića i kasnije Martina Baturinu i odmah je to na terenu izgledalo bolje, ali nije bilo dovoljno vremena.

Drmić, koji je u igru ušao u 76. minuti umjesto Kevina Theophilea-Catherinea, odmah je napravio razliku na terenu. Modri su iz 5-3-2 prešli u 4-4-2 i Drmić je u 84. minuti imao ‘zicera’, ali mu je udarac odlično obranio njegov sunarodnjak na golu domaćina, Philipp Kohn.

Švicarski napadač u dresu Dinama uspio je ipak svladati Švicarca na golu Salzburga u 94. minuti lijepim pogotkom glavom, ali je jednom nogom bio u zaleđu i izjednačujući pogodak Modrih je bio opravdano poništen.Nakon utakmice, neki od stožernih igrača u plavim dresovima su kritizirali Čačićevu taktiku. Dok su Bruno Petković i kapetan Arijan Ademi bili blaži u svom javnom istupu, Drmić je bio puno oštriji i rekao nešto s čime bi se mnogi navijači Dinama složili: Dinamo ne smije u Ligi prvaka igrati defenzivno s pet igrača u zadnjoj liniji protiv svih momčadi.

Nekadašnji igrač hrvatske nogometne reprezentacije i zagrebačkog Dinama Robert Prosinečki za portal Direktno otkrio je svoje viđenje utakmice i komentirao kritike na račun taktike.

“Sada se mogu čuti samo kritike. Je li Dinamo trebao napasti, nije Dinamo trebao napasti… Uglavnom, nije bilo prvo poluvrijeme na nivou na kojem je trebalo biti, dok je drugo poluvrijeme dosta dobro izgledalo. Je li to bilo zbog ulaska novih igrača i evidentnog kretanja prema naprijed, to je sada pitanje. Je li Dinamo od početka trebao napasti i igrati ofenzivnije, to ne možemo znati. Možda bi bilo drugačije, možda bi bilo čak i gore”, govori Prosinečki.

Ističe da je Dinamu “nedostajalo malo sreće”.

“Bila je tu ona stopostotna šansa Drmića i poništen gol, mogao je Dinamo lako i neriješeno odigrati. Nije Dinamo zaslužio pobjedu, ali je mogao izvući bod”.Nakon utakmice su se prvi put mogle čuti kritike ponajboljih Dinamovih igrača na račun taktike trenera Čačića. Prosinečki kaže kako se nakon “poraza uvijek traži krivac”.

“Upire se prst u nekoga je li se moglo ovako ili se moglo onako. Ja ne bih ulazio u to što oni imaju dogovoreno, nisu igrali tako od početka pa ne možemo znati. Možda su mogli igrati malo hrabrije, ali to je tako, odlučili smo se na takvu taktiku koja je, protiv Chelseaja recimo, bila jako dobra pa je nije nitko kritizirao i govorio da se igralo previše defenzivno, nego su se slavila tri boda. Moglo se i u Salzburgu dogoditi da bude dobro. Čačić se odlučio za takvu taktiku, možda su trebali malo ranije krenuti prema naprijed, ali to je tako, u nogometu se događaju takve stvari, da nije bilo onog penala, možda bi završilo 0:0, pa bi pričali da je dobro”.

Sljedeća utakmica Dinama je u utorak, protiv istog protivnika, na Maksimiru. Prosinečki kaže kako je u toj utakmici sve moguće.

“Svaka utakmica je nova utakmica, to nikad ne možeš reći što će biti za pet, šest dana. Sigurno da Dinamo mora ići na pobjedu, s pobjedom može imati još priliku za odlazak dalje u Ligi prvaka, ali i da budu treći u skupini mogu nastaviti u Europskoj ligi, što je isto dobro. Sigurno će morati više i hrabrije ići prema naprijed na Maksimiru jer je to odlučujuća utakmica za prolazak dalje”, rekao je Prosinečki.

 

Direktno.hr