Prkačin izvrijeđao zastupnicu: ‘Nakazo, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko je i u glavu…’

Prkačin je prvo govorio o izbjeglicama iz Afganistana rekavši da nema hrvatskog vojnika koji bi kukao nad sudbinom afganistanskih vojnika, na što mu je Raukar rekla da ga može biti sram.

 

Ante Prkačin, zastupnik Domovinskog pokreta u saboru je izvrijeđao Uršu Raukar Gamulin, zastupnicu Možemo.

Prkačin je prvo govorio o izbjeglicama iz Afganistana.

– Nešto je vrlo zanimljivo. Nađite mi jednog hrvatskog vojnika, bilo da pripada HOS-u, ZNG-u ili policiji, da kuka nad sudbinom afganistanskih izbjeglica. Zbog njih kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok smo se s njima tukli jer nisu imali hrabrosti da se opredijele kao što bi se opredijelili da im se rodi jedan novi Josip Broz Tito pa da ih povede na hrvatsku državu – rekao je Prkačin.

– Nisu imali hrabrosti i sad kukaju nad sudbinom jer su svjesni- rekao je Prkačin. Na to mu je Urša Raukar Gamulin dobacila da ga može biti sram.

– Sram te bilo – čulo se iz saborske klupe.

– Slušaj, nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu- rekao je Prkačin.

Reiner je dao opomenu i Prkačinu i Raukar Gamulin.

– Sram me bilo jer se i moja djeca za 10 godina ovdje s njima moraju tući – rekao je Prkačin. Onda je nastavio govoriti o Titu.

Ispad je na Twitteru komentirala Dalija Orešković.

– Teško je opisati dno na koje je Hrvatski sabor pao. Nisu problem politički obračuni, koliko god žestoki i neugodni bili. Problem su zastupnici koji su prešli granicu elementarne ljudskosti i pristojnosti. Svega 5,6 dana od prošlog incidenta Prkačin je danas Uršu Raukar Gamulin nazvao nakazom – piše Orešković.

 

 

24sata.hr | Foto: Screenshot/Youtoube