Potres ponovno pogodio Banovinu: ‘U školi na trećem katu se sve zatreslo, čuo se jaki bum’

U ponedjeljak oko 10:20 sati područje Banovine pogodio je potres jačine 3.5 po Richteru.

Epicentar je bio na 9 kilometara od Siska. Prvotna informacija bila je da se radi o potresu jačine 3.1 po Richteru, no ubrzo je došla preciznija informacija.

“U školi na trećem katu se sve zatreslo, čuo se jaki bum”, “Treslo se na Šalati, Zg kuća”, “Tutnjava, Sesvete”, “Osjetila se dva brza udara u trajanju od 10 sekundi. Tresli se prozori i namještaj, čak se i štednjak pomaknuo. Čulo se da dolazi”, ostavljali su komentare građani na aplikaciji EMSC.“Bome, pošteno. Sisak centar”, “Gračani vrlo slabo podrhtavanje, jedva se osjetilo, par sekundi”, “Zvuk grmljavine, kuća se tresla par sekundi”, “Ovaj je bio gadan”, Škripanje namještaja, lagano podrhtavanje”, “I opet se hala tresla jako, Sisak”, pisali su svoja neugodna iskustva oni koji su osjetili potres.

“Pošteno se osjetio, Vraća stara ružna sjećanja na dan prije onog katastrofalnog”, “Petrinja, jako zatreslo kuću. Kao da ju je pomjerilo s mjesta pa vratilo nazad”, “Najjači u zadnje vrijeme”, “Alarm na autu se oglasio”, nizali su se komentari.

Podsjetimo, prije pet dana također je bio potres od 3.5 po Richteru, a zatresao je područje Siska i Petrinje.