POSVAĐALI SE MILANOVIĆ I BANOŽIĆ: ‘Nije trebalo doći do pokazivanja mišića. Burčulu je trebalo pustiti još ta dva i pol mjeseca’

Bivši ministar obrane Pavao Miljavac komentirao je sukob između predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića koji je eskalirao zbog umirovljenja brigadira Elvisa Burčula.

Milanović, s jedne strane, smatra da je to grubi nasrtaj Vlade na funkcioniranje sustava OS RH, a Banožić iz Bruxellesa u četvrtak poručuje – odluku je donio prema važećim zakonskim propisima, koji su doneseni u vrijeme kada je Zoran Milanović bio premijer te da je Burčul već 15. listopada prošle godine dobio produljenje od godine dana, kao i da se ono radi za godinu plus godinu, a ne dva i pol mjeseca.

Miljavac, koji je ranije bio i na dužnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, u četvrtak je izjavio da nije dobro što je došlo do pokazivanja mišića između predsjednika države i ministra obrane.Novinarima je rekao i da bi bilo dobro da su se Milanović i Banožić dogovorili oko tog slučaja te da je teško stati na nečiju stranu.

“Predsjednik kao vrhovni zapovjednik ima pravo zadržati tog zapovjednika, a riječ je o dva i pol mjeseca nakon čega bi bio svejedno umirovljen, s druge strane ministar kaže da je Burčulu već jedanput produljen odlazak u mirovinu za godinu dana i da ga je umirovio u skladu sa zakonom”.

Kako dodaje, Burčul je dio simbolike protokola u Uredu predsjednika te je zaključio da se Milanović iz tog razloga za njega zauzima kako bi na normalan način otišao u mirovinu.

“Nije general da bi se digla malo veća prašina ali mislim da mu je trebalo još ta dva i pol mjeseca pustiti, i onda do kraja godine otići u mirovinu i nije trebalo jačati mišiće”, zaključio je Miljavac.

dnevno.hrOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.