PLENKOVIĆ POTVRDIO ONO O ČEMU SE NAGAĐALO: Uvode se vaučeri za najugroženije. Komentirao i najnoviju izjavu predsjednika Milanovića

Premijer Andrej Plenković je nakon susreta s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Radićem i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem na konfereciji za novinare potvrdio da je vlada pripremila paket za više od 120.000 sugrađana.

 

O cijenama goriva koje bi u utorak najvjerojatnije trebale opet ići gore je kazao da će Vlada u ponedjeljak imati telefonsku sjednicu.

“To se sve događa zbog ruske agresije na Ukrajinu i poremećaja na tržištu. Nadam se da ćemo donijeti rješenje za naše građane, ali i za male distributere”, rekao je i spomenuo i vaučere koje će dobiti najosjetljivije skupine građana.

Premijer je još jednom ponovio da je na najkorištenije proizvode snižena stopa PDV-a te da se Hrvatska bori s problemima kao i cijeli svijet,

“Nemamo nikakvu oskudicu, ima svega u hrvatskim dućanima”, kazao je.

Komentirao je i izjavu predsjednik Republike Zorana Milanovića. Milanović koji je ranije danas rekao da mu je žao što na HOK-ovoj svečanoj akademiji nije sreo premijera, ali da je malo nedostajalo da ne dođe, ali je ipak došao te da premijer vjerojatno zbog toga nije htio doći.

“Jedino što je pokazao da je spreman je zloupotrijebiti Hrvate u BiH. Na NATO summitu gdje se govorilo o Ukrajini on je govorio o BiH. Ja sam održao puno više govora o BiH”, rekao je premijer napomenuvši da je u stanju izvrijeđati, partnere, BIH kao zemlju i Bošnjake, ističe.

“Milanović ništa nije napravio. Imate nulu i štetu”, rekao je Plenković.

 

 

Dnevno.hr

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX