Plenković o Čačiću: ‘Vladajuća većina je stabilna, ne ovisi o glasu jednog Reformista…’

Plenković je rekao kako je sutra sastanak vladajuće većine i da će razgovarati s Čačićem o njegovim najavama da napusti Vladu.

 

Održani su sastanci u vrhu Hrvatske demokratske zajednice – sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog odbora HDZ-a, nakon čega se medijima obratio premijer i šef stranke Andrej Plenković.

– Parlamentarna većina je stabilna, ne ovisi o glasu jednog Reformista. Nemam običaj se baviti time da dajem nekom košarice, imali smo puno zajedničkih projekata za sjever Hrvatske. Svatko od naših partnera traži u okviru većine vidljivost i posebnost, što poštujem, nastojim to i potaknuti. Možda to Čačić u komunikaciji radi na samo njemu svojstven način. Sutra je parlamentarna većina, pozvan je pa ćemo ga pitati – odgovorio je Plenković na pitanje o Radimiru Čačiću koji je na jesen najavio odlazak iz vladajuće koalicije.

Osvrnuo se i na izbore u Splitu i jako malu izlaznost.

– Zoran Đogaš je bio dekan medicine, u punoj je snazi, zna Split, nije čovjek koji se aktivno bavi politiku, ali se upustio u tu utakmicu. Da je imao malo više vremena, bilo bi lakše. U kratkom roku je ušao u drugi krug, što je sasvim ok – rekao je Plenković i dodao kako misli da je Đogaš bio puno bolji kandidat od Puljka.

– Imali su – seks dopisivanja s navodnim maloljetnicama u Srbiji. Mi poštujemo volju naroda kakva god ona bila. Ja mislim da je Đogaš bio puno bolji kandidat od Puljka, ali narod je izabrao drukčije, bez obrzira na izlaznost. Toliko mržnje postoji, od političkih protivnika, do društvenih mreža i nekih medija… – rekao je Plenković.

– On je bio prošle godine bio jako, jako napadan i on je tada bio meta mržnje – rekao je Plenković o odlasku Vice Mihanovića s čela splitskog ogranka HDZ-a.

 

 

24sata.hr | Foto: Marko Prpic/PIXSELL