‘OVO SU NAŠE ČETIRI SVETINJE’, MOST OTKRIO SVOJ KARAKTER! Konačno glasno rekli tko su i što su: ‘Određujemo se kao otvorena stranka desnog centra’

Predsjednik Mosta Božo Petrov obratio se danas javnosti na konferenciji za medije čija je tema bila usvajanje Političke deklaracije – internog akta od iznimnog značaja za buduće političko djelovanje stranke. Petrov je govorio o tome na čemu se temelji Deklaracija, pojasnio je njen značaj i najavio je njene daljnje korake.

 

U Mostu kažu da je tekst Političke deklaracije rezultat rada svih tijela stranke, uključujući i Kluba zastupnika Mosta, a pri usvajanju su poštivani najviši standardi unutarstranačke demokracije.

Poručuju da donošenjem Političke deklaracije zaokružuju cjelovit proces jačanja stranke koji se sastoji od osnivanja novih regionalnih i lokalnih koordinacija, pokretanja političke akademije za mlade i širenja članstva diljem Hrvatske.

Stranka desnog centra

Predsjednik Mosta Božo Petrov je rekao kako Most sebe određuje kao otvorenu stranku desnog centra s posebnim fokusom na borbi protiv korupcije, a politički ciljevi Mosta i nakon donošenja deklaracije ostaju reforma izbornog zakona, teritorijalni preustroj, veće ekonomske slobode te povećanje političke participacije.

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić kaže da je stranka jasno definirala četiri glavne vrijednosti koje su im svetinja, a to su sloboda, obitelj, solidarnost i pravednost.

“Zalažemo se za slobodu govora, savjesti i vjeroispovijesti. Obitelj je Mostu temeljni nukleus društva, obitelj je temelj demografske obnove i stoga mora biti pod posebnom zaštitom države kako bi se preokrenuli negativni demografski trendovi”, rekao je Miletić.

Četiri svetinje

“Most sebe određuje kao otvorenu stranku desnog centra s posebnim fokusom na borbi protiv korupcije. Reforma izbornog zakona, teritorijalni preustroj, veće ekonomske slobode te povećanje političke participacije i dalje ostaju politički ciljevi Mosta”, kaže.

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić kaže da je stranka jasno definirala četiri glavne vrijednosti koje su im svetinja.

“Sloboda, obitelj, solidarnost i pravednost. Zalažemo se za slobodu govora, savjesti i vjeroispovijesti. Obitelj je Mostu temeljni nukleus društva, obitelj je temelj demografske obnove i stoga mora biti pod posebnom zaštitom države kako bi se preokrenuli negativni demografski trendovi”, tvrdi.

 

 

Dnevno.hr

Foto: Damjan Tadic / CROPIX