‘OVO ĆE BITI POVIJESNA LJAGA NA VLADI!’ Stiglo priznanje bivšeg partnera: Plenković si je gadno zapaprio

Predsjednik Narodne stranke Reformisti i bivši član vladajuće koalicije Radimir Čačić, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je komentirao dnevno-političke teme.

“Nije stvar samo u osobi, naravno – uvijek je i u osobi… Osnovni problem Paladina je što je htio biti ministar. On je htio biti ministar, ne ulazim u razloge, ali ono što je sasvim sigurno jest da nema smisla ulaziti u prostor koji je kašeta brokava, nije on došao za ministra jer je sjajno nego jer je nikakvo stanje”, rekao je bivši ministar Čačić.

“Ja sam ga dobronamjerno upozorio na to što su problemi, u kojem smjeru će se stvari kretati i rekao sam mu da ako ne dobije sve ovlasti, može unaprijed planirati da ode jer stvari su jasne – rješenja nema. Ako ti funkcioniraš kao Vlada – sve što je dobro sam ja, za što ne funkcionira naći ćemo krivca – u ovom ne, premijer mora izabrati čovjeka kojemu prenese ovlasti”, dodao je.O obnovi od potresa:

“Ova država u kriznim situacijama nije u stanju funkcionirati”, naveo je Čačić i dodao da će proces obnove biti “povijesna ljaga na Vladi”.

Dodaje da smo svjedoci katastrofe, a što se tiče državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordana Hanžeka, navodi da je on morao davno otići i da je “neupitno potkapcitiran za funkciju koju obavlja, glavna zasluga mu je da je bio predsjednik omladine HDZ-a za vrijeme Tuđmana.”

O poskupljenjima nakon uvođenja eura:

“Imate trenutak koji traži stručnost i organizaciju”, rekao je Čačić, dodajući da postoji iskustvo drugih zemalja koje su prošle taj proces.“Vlada se, kao i obično, pokazala apsolutno nesposobnom u svakom pogledu”, rekao je Čačić.

“Bilo bi dobro da kad si premijer, da nešto i znaš. Mjesec-dva prije toga trebalo je definirati procedure crnih lista, trebalo je upozoriti, donijeti odluke, uredbe… Sve se to moglo primijeniti. Nije napravljeno ništa, ušli smo potpuno nespremni. Jeste li čuli da je itko iz Vlade i službi spomenuo ijedno ime lanca, tvrtke koje treba sankcionirati? Ne. Tu su samo krokodilske suze”, rekao je između ostalog Čačić.