Održan Pride, stotine huligana sukobilo se s policijom. Brnabić: Ponosna sam

Unatoč zabrani sudionici Europridea najavili su da će se okupiti danas u Beogradu i prošetati centrom grada. Šetnja koja je prvotno bila zabranjena, da bi u konačnici ipak bila dozvoljena, krenula je u 17.30 sati.

Ulice u centru grada već su oko podneva zatvorene, a desničari su nakon toga izazvali niz incidenata te se sukobili s policijom. Privedeno ih je više od 30, među njima i jedan pravoslavni monah.

Brnabić na pressici: U Beogradu je bilo angažirano 5.200 policajaca

Premijerka Srbije Ana Brnabić održala je izvanrednu press konferenciju i govorila o današnjem Europrideu u Beogradu koji su obilježilli desničarsko nasilje i napadi na policiju.“Nije bio velik broj incidenata i velik broj ljudi koji su radili incidente, oni su suzbijeni u najkraćem roku. Želim obavijestiti sve naše građane da je bilo angažirano oko 5.200 policajaca na ulicama Beograda. Imali smo dva sukoba, jedan je bio s grupacijama na Slaviji i sukob sa grupacijama u Karađorđevom parku. U oba slučaja policija je promptno reagirala i riješila problem”, rekla je Brnabić.

“Pokazali smo da smo ozbiljna država, koja drži red, koja vjeruje u svoje institucije ali i poštuje prava svih građana. Sve što se dogodilo smo odradili na najbolji mogući način. Završili smo s ovom temom i stavljamo točku na to. Okrećemo se većim temama”, rekla je Brnabić.

“Policija je briljantno odradila svoj posao, ponosna sam na to što ni u jednom trenutku nismo sumnjali da može doći do širih incidenata. Ni u jednom trenutku nije bila kriza širih razmjera”, rekla je srpska premijerka, piše N1.

 

 Foto: FaH