Nije zaboravio Dedu: Livaković je 2019. čovjeku koji ga je stvorio kupio auto

Dominik Livaković nikad nije zaboravio trenera koji ga je uzeo pod svoje kao dječaka, legendarnog Željka Nježića Dedu. 2019. godine Livaković je svom nekadašnjem treneru, s kolegom Josipom Čondrićem, kupio automobil.

Kad su Livaković i Čondrić doznali da je Dedu izdao Ford star 30 godina, kupili su mu Opel Corsu i iznenadili ga. “Vragovi jedni. Čondrićev brat me nazvao u petak i samo mi je rekao da se u ponedjeljak pojavim na dogovorenom mjestu. Ništa mi nije bilo jasno, ali sam ipak došao. Tamo su bili Čondra i Livi, koji su stajali ispred parkiranog auta. Nisam mogao vjerovati. Rasplakao sam se tamo, a i svako malo zasuzim kad se sjetim što su napravili”, ispričao je tada za Index Nježić.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

”Najdraže mi je kad vidim u kakve su ljude izrasli. Skromni i pošteni. To je moje životno djelo. Pamtim ih sve. Trenirao sam ih više od sto, a pamtim svakoga… Livakoviću je temelje udario pokojni Jakov Pinčić u Zadru, ja sam samo nastavio ono što je on počeo. Livi je bio strašan talent i kad je bio dječak znao sam da će imati veliku karijeru. Ima sve, kompletan je golman. Sjetite se onog šuta koji je skinuo Zapati protiv Atalante. Odavno nisam vidio takav refleks kod nekog golmana. Ima odraz, na crti je dobar i igra odlično nogom”, hvalio je tad Livakovića.Deda je preminuo prošle godine, sa 76 godina.