NEVJEROJATNO Vlasti u Sibiru obiteljima svakog mobiliziranog dat će ovcu, brašno i krumpir!

Za svakog mobiliziranog Tuvanca, vlasti regije će dati živu ovcu i ugljen.

Tuva je ruska republika sjeveru Sibira poznata po nomadskom načinu života njenih stanovnika, ali i rodna regija ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua.

Ovu zanimljivi naredbu izdao je šef Tuve Vladislav Khovalyg. Prema medijima u toj ruskoj pokrajini, 91 ovan je već izdan. Osim toga, obitelji mobiliziranih dobit će 50 kilograma brašna i dvije vreće krumpira. “Po potrebi”, možda će izdati i kupus, prenosi Russia Free Press.Osim toga, moguća je i novčana naknada i to 5000 rubalja po djetetu u obiteljima mobiliziranih, što je malo više od 600 kuna. Za dobivanje sredstava obitelji se moraju obratiti centrima za socijalnu skrb.

Što se tiče omjera prihoda i cijene košarice dobara i usluga, rodna regija ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua najsiromašnija je među ruskim regijama. Trećina stanovništva živi ispod granice siromaštva. U siječnju 2022. u najsiromašnijoj regiji Rusije održani su masovni pojedinačni prosvjedi protiv povećanja cijena. U rujnu su lokalne vlasti zatražile od federalnog središta da izdvoji oko 50 milijuna rubalja za hranu za školsku djecu.

 

 Direktno.hr | Foto: Twitter