NEPROMIŠLJENI VOZAČ UGASIO JE DJEČJI ŽIVOT! Divljanjem po cesti pokupio dvoje djece, policija ga uhitila, potraga za drugim vozačem u tijeku

Došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je u petak poslijepodne u Štefancu život izgubilo dijete.

 

Naime, oko 17,30 sati u Štefancu, na raskrižju ulica Zrinskih i Vladimira Nazora, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nažalost, smrtno stradalo dijete, dok je još jedno dijete ozlijeđeno.“Nesreća se dogodila u trenutku kada je 44-godišnji vozač BMW-a 316 I, čakovečkih registarskih oznaka, upravljao Ulicom Zrinskih, pod utjecajem alkohola od 0,79 g/kg te pretjecao trenutno nepoznato teretno vozilo i osobni automobil (Mercedes E 220 CDI), čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 51-godišnja vozačica i skretala u Ulicu Vladimira Nazora.

Pretjecao preko pune crte, pokupio autom dvoje djece

Vozač BMW-a se prije pretjecanja nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i pritom nije vodio računa o položaju te o smjeru i brzini kretanja.

Ujedno, pretjecao je preko „pune linije“ i neposredno ispred raskrižja, zbog čega je prednjom dijelom BMW-a udario u prednji bočni dio Mercedesa.

Nakon sudara došlo je do zanošenja i rotiranja BMW-a po kolniku i nogostupu te udara stražnjim dijelom u bicikl na kojem se na nogostupu nalazilo dijete. Uslijed siline udara dijete je tijelom udarilo u obližnji prometni znak, dok je BMW stražnjim dijelom udario u betonski stup javne rasvjete i drugi prometni znak. U nastavku rotiranja BMW je prednjim dijelom udario u drugo dijete (pješaka) te bicikl kojeg je guralo prelazeći obilježeni pješački prijelaz.

Cesta bila zatvorena za sav promet

Na mjestu događaja liječnik u sastavu ekipe hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt djeteta, koje se na biciklu nalazilo na nogostupu, dok su drugo dijete (pješak) i 46-godišnji putnik iz BMW-a prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u nesreći zadobili ozljede, koje će se naknadno okvalificirati”, naveli su iz policije.Zbog obavljanja očevida od 17,40 do 23,35 sati dionica državne ceste broj 3 u naselju Štefanec bila je zatvorena za sav promet, koji se odvijao obilaznim prometnicama.

Vozač priveden, policija poslala apel

Vozač BMW-a je uhićen te će se tijekom subote uz kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

“U cilju prikupljanja svih relevantnih činjenica vezano uz opisanu prometnu nesreću, pozivamo vozača teretnog vozila s pridodanim priključnim vozilom (teretno vozilo je nevjerojatnije marke „Scania“) da se javi u Policijsku postaju prometne policije Čakovec (adresa: Jakova Gotovca 7) ili putem telefona pozivom na broj 192”, apeliraju iz policije.

 

 

Dnevno.hr

Foto: MUP RH